Kittning     Blyinfattning

Följande tjänster kan du få hjälp med hos Siljansglas i Leksand

Nya fönsterrutor

Vanligt fönsterglas kallas också floatglas. Det sitter ofta i så kallade kopplade fönster. Glasen finns i många olika tjocklekar från två millimeter och uppåt.

Fönsterrenovering

Eftersom vi har snickeri i företaget kan vi erbjuda komplett service inom fönsterrenoveringar. I gamla hus kan vi sätta in blåst eller draget glas som passar till huset. Vi kan även erbjuda omkittning av glas.

Fönsterlagning

Vi lagar alla typer av fönsterglas, från små rutor till stora skyltfönster.

Speglar

Spegelglas är floatglas belagt med silver och en skyddande lack. Man använder det mestadels i inredningssammanhang och i möbeltillverkning. Spegelglas kan får som standard i tjocklekar från 2-6 millimeter. Det finns även i olika färger. Då är floatglaset vanligtvis färgat i en grå, grön eller bronsfärgad ton och belagt med silver. Förutom silver kan man också använda guld, koppar eller platina för att skapa färger eller andra effekter i spegelglaset.

Energiglas

Energiglas har en tunn beläggning som gör att värmen hålls kvar inomhus. Med moderna energiglas kan energiförlusten genom fönstren minskas med 30-50 procent. Man kan sätta in energiglas/lågemissionsglas i innerbågarna i äldre kopplade fönster. Då uppnår man samma effekt som 3-glasfönster. Det finns en hel del åtgärder man kan göra för att spara energi. Vi kan ge råd på olika lösningar för dig

Isolerglas

Ett isolerglas (kallas också isolerruta eller isolerglaspaket) är två eller flera enkelglasrutor som limmas ihop och tillsluts lufttätt med en distansprofil emellan. Isolerglaser bromsar värmeläckaget genom glaset och bidrar till att fönstrer isolerar bättre, dvs sänker dess U-värde. Mellanrummen mellan glasen innehåller torr luft eller en isolerande gas. Isolerrutan används i fönsterkonstruktioner för att förbättra värme- och ljudisolerande egenskaper.

Brandglas

Brandglas förhindrar spridning av röd, eldflammor och värmestrålning. När det gäller minuter och sekunder kan rätt brandskyddsglas vinna tid som kan visa sig ovärderlig - utan att det behöver synas. Glas som brandskydd och brandavskiljare ger stora fördelar för de som vistas i byggnaden. God genomsikt och orientering bidrar till ökad säkerhet. Brandskyddande glas hindrar brandspridning och underlättar evakuering av människor och föremål. Utrymningsvägar är ofta korridorer med glaspartier som väggar vilket då ställer krav på att glaset ska vara härdade eller laminerade säkerhetsglas. Våra brandglas uppfyller högsta personsäkerhetsklass för härdat respektive laminerat glas. Vi ger goda råd och besked om rätt materialval.

Plastglas

Exempel på plastglas är plexi/akryl. Det används till fönster i maskiner och båtar. Det kan vara färgat och finns i tjocklekarna 2-12 millimeter. Ett annat plastglas är polykarbonat/lexan som är starkare än plexi/akryl. Polykarbonat/lexan kan även kallbockas och håltagas. Även dessa kan vara färgade och finns i tjocklekarna 0,75-12 millimeter. Styrénplast används i lamparmaturer. Platsspeglar i akrylglas kan vara bra på exempelvis förskolor.

Inglasning

Inglasade uterum är en bra lösning för den som vill njuta av utemiljön från tidig vår till sen höst. Glas släpper in det livgivande ljuset, men utestänger vind, nederbörd och kyla. Vi erbjuder inglasningar för alla behov. Modern design efter dina önskemål, med hela spannet från enkla system som skyddar mot väder och vind till avancerade system som håller värmen även vintertid. Vi skräddarsyr din inglasning till villan, sommarhuset eller balkongen i flerfamiljshuset. Du behöver inte anpassa inglasningen efter befintliga moduler, vi anpassar måtten efter just dina förutsättningar och önskemål ROT-avdraget Nu har du möjlighet att få en skattereduktion på 50 procent av arbetskostnaden upp till 100 000 kronor per år. Läs själv vad Skatteverket skriver.